This is the website of the Shouraizou study project, which ended April 2005. The project has been a tremendous succes.
The website is archived to give you an insight into the project. Please notice that most content will be outdated and not applicable anymore.
Download the published reports ('Download Reports') or contact us ('Contact Information') for more information about Shouraizou.
Shouraizou
indent  Homepage
indent  Japanese 日本語版
indent  Project Summary
indent  Study Tour
indent  Study Tour (reports)
   indent  Osaka (01-08 nov)
   indent  Nara (09 nov)
   indent  Tokyo (10-17 nov)
     indent  10 nov (wo)
     indent  11 nov (do)
     indent  12 nov (vr)
     indent  13 nov (za)
     indent  14 nov (zo)
     indent  15 nov (ma)
     indent  16 nov (di)
     indent  17 nov (wo)
   indent  Sendai (18-20 nov)
   indent  Akita (21-22 nov)
   indent  Tokyo (23-24 nov)
indent  Study Tour (pictures)
indent  Pictures (other)
indent  Organization
indent  People
indent  References
indent  Download Reports
indent  Contact Information

Students
indent  Introduction
indent  Research Project
indent  Japanese Course
indent  Contract Research
indent  Japan Symposion
indent  Final Symposium

Companies
indent  General Information

Log In
Username

Password


Search Web Pages

14 nov (zo)

Zondag 14 november

Na een heftige uitgaansnacht van vrijdag op zaterdag (letterlijk doorhijsen totdat je uit gaat) en een luie zaterdag die zelf in te delen was, is het vandaag weer tijd om een dagje cultuur te snuiven.

Het Shouraizou Entertainment System (SES) c.q. de wekker, begon om 7.00u vanochtend te rammelen om weer een nieuwe dag in te luiden. Na het definieren van de core business: ‘de creatie van een wakkere en voldoende gevoede participant’ en het verwezenlijken hiervan, werd de huurbus opgezocht en bereidden wij ons voor op een reis van drie uur richting de bestemming van vandaag: Het Nikko Park. ‘t Toppunt van vercommercialisering van de Japanse cultuur. Het park bestond uit imponerende en kleurrijke bomenrijen afgewisseld met tempels die het netvlies kietelden door de unieke bouwstijl en de kilo’s goud die er in verwerkt waren. Er stonden zelfs tempels in de steigers. Wat hieraan echter ontbrak was het bordje: ‘eerste steen gelegd op 7 januari 2004’ om het summum van cultuurexploitatie te onderstrepen.
Na het bezoeken van de Rinnou-ji, Toushou-guu en Futarasan-jinja tempel, werd het tijd om de leegte in de maag weg te nemen door middel van het eten van enkele Japanse versnaperingen. Een deegkoekje met, mijns inziens, bessenvulling en gefrituurde kip passeerden onze kelen om gevolgd te worden door een ‘gesupersizede’ barbecuespies.
Na nog wat afrondende visuele zelfverrijking was het de hoogste tijd ons richting de uitgang te bewegen en te clusteren met de overige participanten.

Na de bus te hebben betreden werd koers gezet richting een meer in de bergen in de buurt van het Nikko Park. Tijdens het aanschouwen van het meer, kreeg de kou grip op ons en werd besloten na enkele minuten in de buitenlucht te hebben doorgebracht, verder te reizen naar een bekende waterval die naar zeggen een hoogte van 97 meter overbrugt. De audiovisuele voorstelling van de waterval was het enige herkenbare van de naar beneden stortende watermassa. Óf de berg waar we ons op bevonden was erg hoog, óf de wolken hingen erg laag, óf misschien zelfs een combinatie van beide factoren was de oorzaak van het onzichtbaar blijven van de waterval. Slechts een optimist geloofde nog in het verdwijnen van de mist. Na het tevergeefs proberen weg te blazen van de nevel hebben we de attractie verlaten met een wrange smaak in onze mond.
De vredige reis richting ons hotel in Tokyo kon weer worden vervolgd, maar werd na een onbepaald tijdsinterval bruut verstoord door een file van hier tot Tokyo. U begrijpt wel dat dit in ons geval geen grote impact had, aangezien we praktisch al in Tokyo waren.

Enkele ogenblikken later dan gepland, kwamen we aan in ons ‘Sakura Hotel’, waar we na een korte omkleedsessie met een klein groepje een restaurant opzochten. Het restaurant van onze keuze had volgens de gasten in ons hotel ‘from down under’, temperatuur- en smaaktechnisch het beste bier van de omgeving. Het eten was boven verwachting en om maar meteen de ruimte voor eigen interpretatie weg te nemen; onze verwachtingen waren niet laag.

De Japanse hoogstandjes in het restaurant achter ons te hebben gelaten, besloten we nog een bezoek te brengen aan het ‘Tokyo Dome Hotel’ dat zich in de buurt van ons hotel bevond. Dit chique, 43 verdiepingen tellende hotel gaf ons de gelegenheid van het geweldige uitzicht over Tokyo te genieten. Ook de achtbaan die zich dwars door een gebouw leek te boren en het intensief verlichte reuzenrad waren de moeite waard om te bekijken en vast te leggen op de gevoelige, digitale, plaat.

Rond 2.00u werd het tijd om het naar aandacht snakkende bed een bezoek te brengen en terug te kijken op een dag die naar mijn mening een aangename toevoeging is geweest aan deze geweldige studiereis....

Rogier Veenhuis

Created on 10/22/2004 02:50 PM by RolandMe
Updated on 11/15/2004 11:22 AM by MartinW
 Printable Version

In cooperation with
IEEEScintilla
University of Twente

Sponsors
Werken bij Philips
Careers at Shell
MESA+
Freerider.nl